Korona u Zaječaru: Na kovid odeljenjima ZC Zaječar ukupno 110 obolelih, još jedan preminuli pacijent

Na osnovu 148 novoobrađenih PCR i Ag uzorka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara pozitivan rezultat na covid-19 ima još 66 osoba (44,6% od broja testiranih).

Od ovog broja 37 osoba su ženskog i 29 muškog pola, starosti od 6 do 81 godine života. Urađeno je 15 kontrolnih testova i četiri osobe su i dalje pozitivne na virus. Od početka pandemije obrađeno je ukupno 8.968 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 83 ranije testiranih građana i 1 komercijalni uzorak.

Na Grudnom odeljenju ZC Zaječar, preminula je još jedna osoba od posledica infekcije ovim virusom. Na Infektivnom odeljenju smešteno je 47 pacijenata (8 prijema), a na Grudnom odeljenju 44 pacijenta (7 prijema i 3 otpusta) i na Odeljenju produženog lečenja 19 pacijenata (4 prijema i 2 otpusta). Na kiseoničkoj potpori je 56 pacijenata, na sva tri odeljenja ZC Zaječar koja su u covid sistemu, a preostalo je još samo 10 mesta za smeštaj obolelih. Ostali oboleli (njih preko 650), bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 1.876 građana Zaječara (916 ženskog i 960 muškog pola). Od ovog broja, kod 1.084 osobe više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenim).

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *