Korona u Zaječaru: Polovina pregledanih PCR i Ag uzoraka pozitivna, jedna osoba preminula od posledica infekcije

Od jučerašnjeg izveštaja na Grudnom odeljenju ZC Zaječar, preminula je još jedna osoba od posledica infekcije ovim virusom.

Na osnovu 111 novoobrađena PCR i Ag uzorka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovane su još 52 nove covid-19 pozitivne osobe (47% od broja testiranih). Od ovog broja 30 osoba su ženskog i 22 muškog pola, starosti od 22 do 89 godina života. Urađen je i 21 kontrolni test i jedna osoba je i dalje pozitivna na prisustvo virusa.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 8.805 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 90 ranije testiranih građana i 8 komercijalnih uzoraka.

Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 1.810 građana Zaječara (881 ženskog i 929 muškog pola). Od ovog broja, kod 1.084 osobe više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenima).

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 48 pacijenata (6 prijema i 6 otpusta), a na Grudnom odeljenju 45 pacijenata (6 prijema i 3 otpusta) i na Odeljenju produženog lečenja 14 pacijenata (bez prijema).

Na kiseoničkoj potpori je 58 pacijenata, na sva tri odeljenja, ZC Zaječar koja su u covid sistemu.

Na sva tri odeljenja preostalo je još 13 slobodnih mesta za smeštaj covid-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije.

Ostali oboleli (njih preko 600), bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *