KORONA U ZAJEČARU: Preminule 3 osobe, novozaražene 53

Na osnovu 125 novoobrađenih PCR i Ag uzoraka, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još 53 covid-19 pozitivna lica (42% od broja testiranih). Nažalost, u ovom periodu zabeležena su i tri smrtna slučaja na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar kao posledica infekcije ovim virusom.

Od ukupnog broja novoinficiranih 29 osoba su ženskog i 24 muškog pola, starosti od 8 do 86 godina života. Urađeno je i 10 kontrolnih testova i nema pozitivnih nalaza.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 8.675 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 82 ranije testirana građana.

Do sada je oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno kod 1.760 građana Zaječara (851 ženskog i 909 muškog pola). Kod 1.042 osobe više nema znakova infekcije na testiranju (smatraju se izlečenima).

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 48 pacijenata (11 prijema), a na Grudnom odeljenju 46 pacijenata (8 prijema i 5 otpusta) i na Odeljenju produženog lečenja 17 pacijenata (bez prijema). Jedan pacijent  prebačen je u KC Niš.

Na kiseoničkoj potpori je 58 pacijenata, na sva tri odeljenja ZC Zaječar koja su u covid sistemu.

Na sva tri odeljenja preostalo je još 12 slobodnih mesta za smeštaj covid-19 inficiranih osoba koje su u stanju neophodne hospitalizacije.

Ostali oboleli (njih preko 600), bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, nalaze su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *