U Majdanpeku jedna osoba preminula od posledica kovida-19, a još 15 novoinficiranih u poslednja 24 sata

Još jedna osoba iz opštine Majdanpek preminula je od posledica kovid infekcije. To je trinaesta žrtva od početka pandemije i četvrta u trećem talasu. U poslednja 24 sata, registrovano je 15 novih slučajeva infekcije korona virusom, a čekaju se rezultati još 22 PCR testa.

Trenutno su kovidom 19, na području opštine Majdanpek, inficirane 233 osobe, od kojih se zbog teže kliničke slike na bolničkom lečenju nalazi 14 pacijenata. Aktivno zaraženih je najviše u Majdanpeku 152, zatim u Donjem Milanovcu 54, Rudnoj Glavi 17 i Jasikovu 10.

Kako bi pacijentima sa simptomima kovid infekcije omogućili bolje uslove prilikom čekanja na pregled, odnosno testiranje, predstavnici Vojske Srbije postavili su ispred Kovid ambulante u Majdanpeku i trijažnog kontejnera, šatore čekaonice.

Inače, poslednjih dana u Kovid amulanti, pri Domu zdravlja “Dr Veroljub Cakić”, koja radi od 7 do 21 sat i vikendom od 7 do 15 SATI, obavi se oko 70 pregleda dnevno. S obzirom na to da je od ponedeljka počelo testiranje na kovid 19 i u Zdravstvenoj stanici u Donjem Milanovcu, gužve za testiranje u Majdanpeku su u značajnoj meri smanjene.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *