KORONA U ZAJEČARU: Jedan smrtni ishod i 59 novih pozitivnih lica, prošireni kapaciteti za hospitalizaciju

Na osnovu 173 novoobrađena PCR i Ag uzorka, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada Zaječara još 59 novih covid-19 pozitivnih lica ( 34% od broja testiranih), zabeležen je nažalost i još jedan smrtni ishod na Infektivnom odeljenju.

Od 59 novoinficiranih, 25 osoba je ženskog i 34 muškog pola, starosti od 15 do 80 godina života. Urađeno je i 10 kontrolnih testova i nijedan nalaz nije pozitivan na prisustvo virusa.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 8.180 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 87 juče testiranih građana i 5 komercijalnih testova.

Od početka epidemije, oboljevanje od covid-19 infekcije potvrđeno je kod 1.583 građana Zaječara, od čega njih 655 više nema pozitivan nalaz na prisustvo ovog virusa.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 46 pacijenata ( 8 prijema, 1 otpust ), a na Grudnom odeljenju 50 pacijenata ( 5 prijema i 3 otpusta). Pet pacijenta transportovano je u KC Niš. Na kiseoničkoj potpori je 46 pacijenata u ZC Zaječar.

Kako je danas izjavio direktor ZC Zaječar Miroslav Stojanović, smeštajni kapaciteti za kovid bolesnike u Zaječaru su prošireni na odeljenje produžene nege i ima ukupno još 30 mesta za bolesnike iz Zaječara i Timočke krajine koji se smeštaju u naš ZC.

Ostali oboleli, više od 800, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.