U Zaječaru još 84 pozitivna na kovid-19, preminula dva pacijenta na Infektivnom odeljenju

Na osnovu 191 novoobrađena PCR i Ag testova, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovana su još 84 nova covid-19 pozitivna lica (44% od broja testiranih), dok su preminula dva pacijenta na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar.

Od novoinficiranih slučajeva polovina je ženskog pola. Od početka pandemije obrađeno je ukupno 7.936 PCR i Ag uzoraka (blizu 14% ukupne populacije građana Zaječara), dok se rezultati čekaju za još 85 juče i prethodnih dana testiranih osoba. Od 23 kontrolna testa za 5 osoba rezultat je i dalje pozitivan.

Na bolničkom smeštaju je ukupno 93 pacijenata, na Infektivnom 45 pacijenata (13 prijema, 4 otpusta), a na Grudnom odeljenju 48 pacijenta (10 prijema i 6 otpusta). Jedan pacijent sa Grudnog odeljenja prebačen je u KC Niš.

Ukupan broj dosad inficiranih građana Zaječara, od početka pandemije virusa SARS-CoV-19, je 1.511 (729 ženskog pola i 782 muškog pola), a broj onih koji više nemaju pozitivan nalaz je 655.

Ostali oboleli (njih preko 700), bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *