U ZC Negotin koronavirusom inficirano 50 zaposlenih

Broj pozitivnih na virus korona u opštini Negotin povećan je danas za 81 novi slučaj i time je broj aktivnih skočio na 341. Od obrađena 133 antigenska testa koji su uzorkovani juče popodne i danas do 15 sati u Zdravstvenom centru Negotin i 16 PCR testova, virus je potvrđen kod 81 osobe.

U negotinskoj kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana pregledano je 87 pacijenata, 65 prvih pregleda dok su ostali bili kontrolni. Na Grudnom odeljenju ZC Negotin primljena su tri pacijenta, a četiri je upućeno na Infektivno odeljenje Zdravstvenog centra Zaječar.

U Zdravstvenom centru Negotin virus je potvrđen kod 50 zaposlenih, od kojih su 36 medicinski (10 lekara, 24 medicinska tehničara i dva bolničara), a 14 nemedicinski radnici. S obzirom da Služba hirurgije radi sa jednim hirurgom biće organizovano kontinuirano dežurstvo svih lekara hirurške grane (hirurg, urolog i ortoped) dok će ostale službe dežurati kao i do sada.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *