Broj aktivnih slučajeva u opštini Negotin povećan za 48 novoinficiranih

Od početka pandemije virusa korona u opštini Negotin, u poslednja 24 sata, zabeležen je najveći broj zaražavanja virusom Kovid 19. Broj pozitivnih lica u opštini Negotin povećan je za 48 novih slučajeva zaražavanja od urađenog 81 antigenskog testa. Virus je potvrđen kod 31 osobe ženskog pola, starosne dobi od 7 do 77 godina, od kojih su tri devojčice od sedam, deset i šesnaest godina, i 17 muškaraca, starosti od 20 do 70 godina.

Broj pregleda u Kovid ambulanti je u porastu. Samo tokom jučerašnjeg dana pregledano je 90 pacijenata, dok je prethodna četiri dana, od prošlog petka zaključno sa ponedeljkom, pregledan 241 pacijenat, 18 je hospitalizovano na Odeljenju pneumoftiziologije ZC Negotin, a 5 je upućeno na Infektivnu kliniku Niš. Zbog povećanog broja pacijenata, od petka nije bilo antigenskih testova i u tom periodu rađeni su serološki i PCR testovi. Testiranje antigenskim testovima je počelo jutros i samo tokom prepodneva urađen je 81 antigenski test. U opštini Negotin trenutno je 260 aktivnih slučajeva.

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin upućuje apel građanima da se ponašaju u skladu sa trenutnom epidemijskom situacijom i da se pridržavaju svih mera i preporuka, kako republičkog, tako i lokalnog kriznog štaba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *