Korona u Boru i Zaječaru: Danas različiti brojevi novoinficiranih, Bor otvara još jednu kovid ambulantu

Kako je na sajtu rts.rs popodne objavljeno, među gradovima sa najviše novozaraženih našli su se i Bor sa 89 i Zaječar sa 70 novoinficiranih. Na gradskom sajtu zajecar.info međutim danas je posle dosta vremena objavljen originalni izveštaj Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru iz koga se ne može zaključiti da je u Zaječaru 70 novoinficiranih koronavirusom, mada je izveštaj od 27. novembra u 9 sati. Takođe, nejasno je i kada je u pitanju Bor, jer je na sajtu ovog grada prema poslednjoj objavi 42-oje novozaraženih, a ne 89 kako je izvestio RTS (?) Da li su popodne došli novi rezultati pregledanih PCR i Ag testova, za sada ove lokalne samouprave nisu objavile….

Inače, prema objavi na sajtu bor.rs u prostorijama mesne zajednice “Metalurg” u Boru, sutra će biti otvorena još jedna kovid ambulanta, i to OSNOVNA KOVID AMBULANTA koja će primati SAMO PACIJENTE KOJI PRVI PUT DOLAZE NA PREGLED i imaju neki od mogućih simptoma virusne infekcije, a tamo će se istovremeno vršiti i PCR testiranje, kao i antigenski testovi.
KOVID AMBULANTA RUDAR biće preorijentisana ZA PACIJENTE KOJI DOLAZE NA KONTROLNE PREGLEDE, a tamo će se takođe raditi i testiranje. Radno vreme ovih ambulanti biće isto, odnosno od 7 do 20 časova.

“Ono što je, uz saglasnost resornog ministarstva, cilj otvaranja nove ambulante za kovid pacijente jeste da prvenstveno sprečimo širenje virusa među potencijalno zaraženima, potencijalno izlečenima i sugrađanima koji nisu zaraženi koronom. Naši sugrađani će imati bolje uslove dok čekaju na pregled, a vreme čekanja će biti smanjeno” rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Takođe, na predlog gradskog Štaba za vanredne situacije, biće obezbeđeni i DODATNI POLASCI za potrebe prevoza kovid pacijenata do ambulanti, koji će saobraćati na liniji Opšta bolnica – Ekspres restoran – ambulanta Metalurg. Početna stanica biće kod bolnice sa prvim polaskom u 6 časova, dok će sa stanice kod ambulante Metalurg prvi polazak biti u 6:30 časova. Prevoziće se isključivo pacijenti koji imaju potrebu za pregledom u nekoj od pomenutih ambulanti, prevoz će biti organizovan na sat vremena, a u svakom trenutku neophodno je pridržavanje svih mera u cilju zaštite od virusa.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *