U Negotinu među novozaraženima i beba stara 40 dana

U Zdravstveni centar Negotin stigli su rezultati za 18 PCR testova od kojih je 9 sa pozitivnim nalazom. Od obrađena 32 antigenska testa, 20 je pozitivno. 19 pozitivnih nalaza imaju osobe ženskog pola, starosti od 11 do 77 godina, dok je virus potvrđen i kod 10 osoba muškog pola, od kojih je najmlađa beba koja ima samo četrdeset dana, dok najstariji muškarac ima 77 godina.

Na Odeljenju pneumoftizologije ZC Negotin danas nije bilo novih primanja a od bronhopneumonije trenutno se leči sedam pacijenata, od kojih pet čekaju rezultate PCR testiranja, jedan je negativan na koronu, dok se jedan pacijent leči na odeljenju zbog lakše kliničke slike. U negotinskoj Kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 57 pregleda od kojih je sedam kontrolnih.

Dva lica posle negativnih kontrolnih testova smatraju se izlečenim. Trenutno je u ovoj opštini 179 aktivnih Kovid 19 slučajeva.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *