POLICAJAC MILAN NIKOLOV TUŽIO ZA MEDIA PORTAL! NAŠOJ REDAKCIJI PODRŠKU PRUŽAJU POLICAJCI PU ZAJEČAR KOJI UPOZORAVAJU DA JE PONAŠANJE NIKOLOVA SAMO VRH LEDENOG BREGA! (VIDEO)

Kada smo se pre nešto više od mesec dana susreli sa bahatim policajcem Milanom Nikolovim, koji je pokušao da nas spreči da snimamo na javnom mestu, ponadali smo se da takvo njegovo ponašanje nije uobičajeno, već da je po sredi frustracija zbog činjenice da snimamo njegovo postupanje prema Aleksandru Marjanoviću protagonisti našeg dokumentarnog filma „Sud“. Bez obzira što je policajac Nikolov očigledno prekoračio svoja ovlašćenja izričući opomenu i Aleksandru Marjanoviću i našoj ekipi, a da nam nije objasnio zašto nas opominje, pa je na kraju umesto objašnjenja zapretio i sudom, tome nismo pridali veliki značaj, pa slučaj nismo ni prijavili njegovim pretpostavljenima. Ipak, ostao je gorak ukus što će PU Zaječar u samom filmu „Sud“ biti predstavljena kroz najblaže rečeno čudne i histerične postupke policajca Nikolova.

Kada je dve nedelje kasnije policajac Milan Nikolov u sred bela dana u 15 sati na ulici presreo sedamnaestogodišnjeg sina Dejana Todorovića, snimatelja i suvlasnika Za medije, i tom prilikom mladića izudarao po nogama i leđima tokom „rutinske kontrole“, shvatili smo da imamo posla sa opasnim i nasilnim čovekom. Odmah zatim, kada ocu pretučenog tinejdžera u PU Zaječar nije omogućeno da preda predstavku protiv nasilnog policajca, već su mu savetovali da to uradi za tri dana (jer petak u 17 sati nije bilo nikoga da tu predstavku primi??!!) postalo nam je jasno da iza nasilnog i bahatog ponašanja policajca Milana Nikolova u najmanju ruku stoji ne činjenje njegovih pretpostavljenih.

O tome svedoči i činjenica da ni dvadeset dana od kada smo postavili pitanja o zakonitosti postupaka Milana Nikolova do danas nismo dobili nikakav odgovor.

Kada smo posle objave prvog teksta o bahatom i nasilnom policajcu Nikolovu, počeli da dobijamo pozive njegovih ranijih žrtava, postalo nam je jasno da je u pitanju ozbiljan problem koji uz prećutnu saglasnost njegovih pretpostavljenih traje više godina.

Odmah nakon toga su preko prijatelja novinaru Za media stigli „dobronamerni“ saveti da ne piše o policajcu Nikolovu. Umesto da poslušamo mi smo nastavili da insistiramo da nam PU Zaječar odgovori na postavljena pitanja, ali i da objavljujemo svedočenja tinejdžera i njihovih roditelja o nasilničkom ponašanju policajca Nikolova.

Ubrzo zatim stigla nam je tužba policajca Nikolova u kojoj tvrdi da se on nalazi na visokoj funkciji?!, kao i da smo izneli neistine o njemu, što mu je prouzrokovalo lupanje srca i pshičke probleme, pa traži obeštećenje u iznosu od 500.000 dinara. Bez namere da prejudiciramo ishod ovog slučaja, iznećemo tvrdnju da Nikolov nije ni na kakvoj visokoj funkciji već je običan policijski službenik, kao i da su sve naše tvrdnje potkrepljene relevantnim izjavama koje svedoče o zastrašivanju i fizičkom maltretiranju tinejdžera od kojih nijedan nikada nije prekršio zakon.

U isto vreme kada nam je stigla tužba policajca Nikolova našoj redakciji obratila se grupa policijskih službenika, tražeći sastanak sa urednikom i insistirajući da zaštitimo njihov identitet. Na sastanku su nam pružili podršku za pisanje o nasilničkom ponašanju njihovog kolege Milana Nikolova, ali prema njihovim rečima to predstavlja vrh ledenog brega u PU Zaječar, gde kažu vlada javašluk u gotovo svim segmentima policijskog posla. Prema njihovim rečima najteža situacija je u saobraćajnoj policiji koja je bukvalno obezglavljena jer nema načelnika, komandira, zamenika komandira. Jednostavno rečeno, odeljenjem saobraćajne policije rukovodi Koordinator u načelstvu PU Zaječar, koji prema tvrdnji naših sagovornika ni po jednom osnovu nema kvalifikacije za taj posao. Ovakvo stanje u odeljenju saobraćajne policije veoma je vidljivo na ulicama Zaječara gde vlada potpuni saobraćani haos i kolaps, jer se vozači parkiraju bukvalno na kolovozima najprometnijih ulica, a noću gradskim ulicama obesni mladići nakon žurki u noćnim klubovima voze ulične trke. Ovom temom ćemo se detaljnije baviti narednih dana…

Međutim, nije saobraćaj jedina oblast u PU Zaječar u kojoj se ne zna ko šta radi i ko rukovodi. Slična situacija je i u odnosima sa javnošću, jer za te poslove je zvanično zadužen policijski službenik Aleksandar Bogojević, koji prema rečima naših sagovornika i ne dolazi na posao u PU Zaječar, već radi u Boljevcu na drugim poslovima, dok poslove PR-a Polcijske uprave u Zaječaru obavlja druga osoba bez odgovarajućeg rešenja…

Možda je baš to razlog što od PU Zaječar i MUP-a Srbije više od tri nedelje nakon što smo postavili pitanja o postupanju policajca Milana Nikolova, nismo dobili nikakav odgovor. Upravo zbog toga ponovili smo pitanja 23. novembra 2020. Birou MUP-a i PU Zaječar, ali je odgovor ponovo izostao. To nas naravno neće pokolebati da insistiramo na odgovoru, a do tada ćemo ćutanje PU Zaječar i Biroa za odnose sa javnošću MUP-a, tumačiti kao odobravanje nasilničkog ponašanja policijskog službenika Milana Nikolova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *