ŠVS Bor: Trenutno aktivno 506 slučajeva inficiranih korona virusom, u bolnici 71 oboleli

Podaci Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru pokazuju da je od poslednjih informacija kod 17 osoba potvrđeno prisustvo virusa, dok su četiri osobe izlečene, čime je na današnji dan na području grada Bora ukupno 506 osoba pozitivnih na virus korona.

Na današnjoj sednici gradski Štab je, u skladu sa novim merama republičkog Kriznog štaba, doneo naredbu o ograničenju radnog vremena restorana, kafića, barova, klubova, kladionica i tržnih centara, tako da ti objekti neće raditi od 18 do 5 časova ujutru. Na Štabu su donete i tri preporuke koje se odnose na uvođenje onlajn nastave u srednjim školama, kao i višim razredima osnovnih škola, za šta se u toku dana očekuje saglasnost Ministarstva prosvete, a data je i preporuka poslodavcima za uvođenje rada od kuće.

“Moramo biti svesni da se virus širi i da je neophodno da se u narednom periodu maksimalno pridržavamo i republičkih i mera lokalnog Štaba. Danas je najbitnije da svaka porodica shvati ulogu u sistemu zdravlja i da se ponaša u skladu sa merama. Ovom prilikom moram da kažem jedno veliko hvala našim lekarima koji su u ovim teškim vremenima punim izazova, kada svako od nas može biti zaražen ovim virusom, svoje živote posvetili lečenju svojih sugrađana i koji su svakodnevno na raspolaganju građanima, svom gradu i svojoj zemlji. Vi ste naši heroji i neizmerno vam hvala”, naglasio je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

U toku jučerašnjeg dana u kovid ambulanti obavljeno je 90 pregleda, od kojih je 45 osoba testirano.

“Većina novoobolelih je sa srednje teškom kliničkom slikom, a među novoregistrovanim slučajevima ima i četvoro dece, uzrasta 13-17 godina koji su sa blagom kliničkom slikom”, istakla je dr Vesna Radosavljević, direktor Doma zdravlja Bor.

Na konferenciji je takođe rečeno da će, usled novonastale situacije, angažovanje lekara u seoskim ambulantama biti smanjeno na jednom nedeljno.

Na Kovid odeljenjima Opšte bolnice Bor trenutno je smešten 71 bolesnik, od koga 57 pozitivnih na virus, dok je četvoro na respiratorima.

“Pritisak na zdravstveni sistem je ogroman, narod treba pregledati, zbrinuti, uz praćenje stanja koje je vrlo dinamično i promenljivo. Povedite računa o sebi, pomozite i sebi i lekarima”, rekao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice Bor.

FOTO: fb stranica Grad Bor

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.