U zaječarskom Zdravstvenom centru smešteno 70 obolelih od korona virusa, kapaciteti su na izmaku

Od 84 obrađena PCR testa, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara, registrovano je još 31 covid-19 pozitivno lice (37% od broja novotestiranih). U ovom broju testiranih imamo i 9 osoba koje su pozitivne na kontrolnom testu (od 23 kontrolna testa), navodi se u objavi gradonačelnika Zaječara Boška Ničića na njegovom fb profilu.

Od ovog broja novoinficiranih 19 osoba je ženskog i 12 muškog pola, starosti od 8 do 80 godina života.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 6.323 PCR i Ag uzoraka dok se rezultati čekaju za još 50 ranije testiranih osoba i 59 juče uzorkovanih. Od početka pandemije imamo 861 potvrđenih slučajeva obiljevanja od čega njih 454 više nemaju pozitivan covid-19 nalaz.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 28 pacijenata, a na Grudnom odeljenju 42 pacijenata. U toku jučerašnjeg dana bilo je sedam prijema na oba odeljenja i dva otpusta. Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju. Kapaciteti zdravstvenog sistema našeg grada i pored proširenja i izuzetnih napora da sve funkcioniše, su na izmaku, upozorava gradonačelnik.

ŠVS grada ponovio je zahtev komunalnoj miliciji, inspekcijskim službama i policiji za nultu toleranciju prema prekršiocima propisanih mera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *