Đaci Tehničke škole šampioni “Poslovnog izazova” Istočne Srbije

COVID-19 nije sprečio #Dostignuća Srbiji da organizuje treći po redu #Businesschallenge Istočne Srbije, objavljeno je na fb stranici Tehničke škole Zaječar.

Ovogodišnji “Poslovni izazov” održan u onlajn varijantama 18. i 19. novembra okupio je takmičare srednjih škola iz Zaječara, Boljevca, Sokobanja i Majdanpeka koji su imali zadatak da osmisle proizvod ili uslugu koja će mladima biti prilika da budu uključeni u kulturna dešavanja u svojim gradovima.

Najkreativnije rešenje za koje su prvo mesto ponudili učenici Tehničke škole Dimitrije Balabanović (EAI1), Sofija Stefanović (E24), Anja Stojković (E24), Nikola Stešić (E24) i Aleksa Minčić (E24). Njihovi mentori su bili nastavnici Nikica Dinić i Dejan Nikolić.

Drugo mesto osvojila je ekipa Knjaževačke gimnazije dok su učenici Gimnazije “Mile Arsenijević Bandera” iz Majdanpeka.

Čestitke učenicima i nastavnicima na postignutim rezultatatima i puno uspeha na Nacionalnom poslovnom izazovu.

Nacionalno finale biće održano u februaru u Beogradu, a pobednici će zajedno sa vršnjacima iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore učestvovati u poslovnom izazovu Zapadnog Balkana.

Konkurs “Poslovni izazov” pokrenut je pre dvanaest godina sa namerom da srednjoškolce podstakne da svoje veštine koriste na inovativan način kako bi poboljšali svoj preduzetnički duh i povećali mogućnosti zaposlenja. Tokom svake školske godine, više od 600 učenika iz 90 opština u Srbiji učestvuje u šest regionalnih poslovnih izazova u kojima se sprovode obrazovni programi za ostvarivanje mladih u oblasti preduzetništva i finansijske pismenosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *