NAJTEŽI DAN ZA ZAJEČAR: 43 NOVOZARAŽENIH KORONOM

Na osnovu 84 obrađenih PCR i Ag testova, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada Zaječara najteži dan od početka pandemije i 43 novih covid-19 pozitivnih lica ( 51% od broja testiranih).

Od ovog broja 20 osoba je ženskog i 23 muškog pola, starosti 1 do 71 godine života.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 6149 PCR i Ag uzoraka, dok se rezultati čekaju za još 61 ranije testiranu osobu.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 26 pacijenata, a na Grudnom odeljenju 31 pacijent.

U toku jučerašnjeg dana  jedan prijem i tri otpusta na Infektivnom i trideset prijema bez otpusta na Grudnom odeljenju ZC Zaječar.

Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Štab za vanredne situacije grada Zaječara, uz konstataciju da bukvalno nema područja, gradskog ili seoskog, koje nije zahvaćeno infekcijom virusa covid-19, MOLI i UPOZORAVA, da se uzdržimo svih nepotrebnih kontakata i okupljanja a da proslave krsnih slava svedemo na proslavu u krugu porodice i po tradiciji i običajima naših predaka.

Nije ni vreme ni prilika da svoje najmilije, komšije, prijatelje, kumove… dovodimo u situaciju oboljevanja od ovog opakog virusa a zdravstveni sistem u stanje kolapsa. Mislite o tome pre nego uradite bilo šta zbog čega ćete se sutra kajati, apeluju u Štabu za vanredne situacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *