Negotin: Devet novih slučajeva zaraze virusom korona

Prema poslednjim podacima Zdravstvenog centra Negotin  zabeleženo je 9 novih slučajeva Kovid 19.

Od 29 obrađenih PCR testova, uzorkovanih u ponedeljak, 16. novembra virus je potvrđen kod devet osoba, sedam žena , starosti 31, 38, 42, 46, 50, 53 i 81 godina i dva muškarca (1978. i 1982. godište), koji se zbog lakše kliničke slike leče u kućnim uslovima.

U nedelju, 15. novembra, u negotinskoj Kovid ambulanti pregledano je 20 pacijenata, od kojih su dve osobe muškog pola, starosti 75 i 80 godina, primljene na Odeljenje pneumoftiziologije ZC Negotin. Poslednjih dana je u porastu broj naših sugrađana koji se obraćaju za pomoć. U ponedeljak i utorak pregledano je po četrdesetak pacijenata. Od 43 pacijenata koji su pregledani tokom jučerašnjeg dana, dvojica muškaraca, starosti 54 i 71 godina, zadržani su na Grudnom odeljenju.

Od početka novembra u tercijanim ustanovama u Nišu i Sokobanji leči se 15 pacijenata iz naše opštine. Broj aktivnih slučajeva iznosi 60.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.