Zaječar: Jedan smrtni ishod i još 31 pozitivno lice na covid-19

Prema poslednjem izveštaju ZZJZ “Timok”, u vezi epidemijske situacije, u Zaječaru je registrovan jedan smrtni ishod, starije osobe sa hroničnim oboljenjima, dok su dva lica hitno, sa odeljenja ZC Zaječar, transportovana u KC Niš.

Na osnovu 69 obrađenih PCR testova, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara registrovano je još tridesetjedno pozitivno lice na covid-19 ( 45% od broja testiranih). Od ovog broja 16 osoba je ženskog i 15 muškog pola, starosti 12 do 81 godina života.

Od početka pandemije su 683 potvrđena slučaja oboljevanja od čega 436 više nemaju pozitivan covid-19 nalaz.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 26 pacijenata a na Grudnom odeljenju 13 pacijenata. Juče su na oba odeljenja primljena po tri pacijenta. Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom, su u izolaciji i na kućnom lečenju.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 5.932 PCR uzoraka dok se rezultati čekaju za još 50 ranije testiranih osoba i 69 juče uzorkovanih.

ŠVS zahtevao je od komunalne milicije, inspekcije i republičkih inspekcija nultu toleranciju prema prekršiocima propisanih mera, navodi se na fb profilu gradonačelnika Zaječara Boška Ničića.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *