Novih 32 slučaja zaraze koronavirusom u Zaječaru

U referentnim laboratorijama u toku jučerašnjeg dana obrađeno je 59 uzoraka PCR testiranih građana Zaječara od kojih je njih trideset dvoje pozitivno na virus Covid-19 (54%), 12 osoba je ženskog i 20 muškog pola, starostne dobi od 1 do 78 godina, objavljeno je na sajtu Gradske uprave Zaječar. Očekuju se rezultati za još 89 ranije testiranih građana.

Na infektivnom odeljenju ZC Zaječar nalazi se 28 pacijenta inficiranih virusom Covid-19 (100% popunjenosti) a Grudno odeljenje 11 (28% popunjenosti). Jedan pacijent, u izuzetno teškom stanju, transportovan je u Klinički centar Niš.

Na osnovu praćenja poštovanja mera komunalna inspekcija i milicija uočila je brojne prekršaje kako u pojedinim ugostiteljskim objektima tako i u organizovanju okupljanja u privatnim objektima (kućama i stanovima) na proslavama, žurkama i sl.

Ovakvim ponašanjem dovodimo u pitanje funkcionisanje kompletnog zdravstvenog sistema u gradu i lečenje svih ljudi koji boluju i od drugih bolesti a ne samo od koronavirusa, navodi se u saopštenju objavljenom na gradskom sajtu.

Od danas počinje i primena novog (izmenjenog) Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti a koordiniranom akcijom, sa drugim državnim organima, ŠVS grada pokušaće da stane na put nesavesnom ponašanju pojedinaca koji time ugrožavaju zdravlje svih građana Zaječara.

Posebno napominjemo da je svesno širenje zaraznih bolesti krivično delo po krivičnom zakonu Republike Srbije, poručuju iz Štaba za vanredne situacije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *