NAJTEŽI DAN OD POČETKA EPIDEMIJE. 37 NOVOZARAŽENIH U ZAJEČARU

Na osnovu 75 obrađenih PCR testova, u poslednja 24 časa, na teritoriji grada Zaječara imamo najteži dan od početka pandemije i trideset sedam novih kovid-19 pozitivnih lica ( 50% od broja testiranih). Od ovog broja 20 osoba je ženskog i 17 muškog pola, starosti od 14 do 82 godina života.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 5791 PCR uzoraka, dok se rezultati čekaju za još 49 ranije testiranih osoba i 40 juče uzorkovanih.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 27 pacijenata, na Grudnom odeljenju 10. U toku jučerašnjeg dana zabeležena tri prijema i jedan otpust na Infektivnom i tri prijema na Grudnom odeljenju ZC Zaječar.

Ostali oboleli, bez simptoma ili sa lakšom kliničkom slikom su u izolaciji i na kućnom lečenju.

-Iluzorno je i govoriti o ozbiljnosti epidemiološke situacije i potrebi da svi, bez izuzetaka, konačno, počnemo da poštujemo, svuda i sve propisane mere za sprečavanje širenja virusa kovid-19-, kažu u Štabu za vanredne situacije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.