Zaječar: Preminula dva pacijenta, još 18 pozitivnih na covid-19

Na osnovu 39 obrađenih PCR testova, u poslednja 24 sata, na teritoriji grada Zaječara još je 18 novih covid-19 pozitivnih lica (46% od broja testiranih). Od ovog broja 6 osoba su ženskog i 12 muškog pola, starosti od 13 do 60 godina života.

U navedenom periodu, na žalost, preminula su još dvojica sugrađana od posledica ove infekcije, objavljeno je na gradskom sajtu.

Od početka pandemije obrađeno je ukupno 5.682 testa dok se rezultati čekaju za još 51 testiranu osobu.
U ovom broju, do sada obrađenih testova, 562 (oko 10% ukupnog broja) su pokazala pozitivan test (252 ženska lica i 310 muška) od čega 430 više nemaju pozitivan nalaz PCR testa.

Na Infektivnom odeljenju smešteno je 25 pacijenata, a na Grudnom odeljenju (koje je juče pretvoreno u covid bolnicu) još 2 novoobolela. U toku je prijem novih pacijenata. U KC Niš transportovan je jedan pacijent.

Štab za vanredne situacije grada napominje da je u toku pik trećeg talasa infekcije i moli građane da se uzdrže, u narednih desetak dana, bilo kakvih bespotrebnih kontakata uz poštovanje propisanih mera u slučaju potrebe za kontaktima.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *