Danas uvedena vanredna situacija i u Negotinu

Zbog nepovoljne epidemijske situacije u opštini Negotin danas je proglašena vanredna situacija. Tu odluku doneo je predsednik opštine Vladimir Veličković i ona je jednoglasno usvojena na sednici Štaba za vanredne situacije.

U opštini Negotin u oktobru je bilo 28 pozitivnih pacijenata od kojih su 15 još uvek aktivni, a u novembru ih je već 10, od kojih je devetoro u bolnici.

Uvođenje vanredne situacije u opštini Negotin predloženo je i na osnovu povećanja broja pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja u Negotinu, kao i porasta broja obolelih i hospitalizovanih.

“Naši statistički podaci su takvi da ukazuju na to da se epidemiološka situacija pogoršala. Što se tiče broja pacijenata, pre svega onih koji se javljaju Kovid ambulanti, broj pacijenata prvog i drugog novembra kretao se između deset i petnaest, da bi se sukcesivno povećavao do današnjeg dana i samo u prvoj nedelji novembra dostigao 22 pacijenta.To su pacijenti sa težom kliničkom slikom, koji zahtevaju hospitalizaciju pa čak i upućivanje u drugu višu zdravstvenu ustanovu”, navela je Vidosava Paunović Barbulović, v.d. direktora negotinskog Zdravstvenog centra okarakterisavši trenutno stanje kao ozbiljno.

FOTO: negotin.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *