Kovid-19: U Boru 49 novoinficiranih, u Negotinu 4

Podaci Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru pokazuju da je trenutno na području grada Bora ukupno 212 osoba pozitivno na virus, a od poslednjih informacija registrovano je 49 novih slučajeva, obavestili su nas iz Gradske uprave Bor.

Prema rečima epidemiologa, primetan je skok broja novozaraženih koji je znatno veći nego na vrhuncu pandemije u prvom talasu, dok nadležni u gradskim zdravstvenim institucijama napominju da je epidemiološka situacija u gradu alarmantna i da je krajnje vreme da građani počnu da poštuju mere u cilju zaštite od virusa.

Broj zaraženih korona virusom u opštini Negotin, prema poslednjim obrađenim uzorcima PCR testova, povećan je za četiri nova slučaja, obavestili su nas iz opštinske uprave.

Od sedam osoba testiranih 7. novembra, virus je potvrđen kod muškarca, starosti 56 godina i šezdesetdevetogodišnje žene, koji su jutros sa Grudnog odeljenja upućeni na nišku Infektivnu kliniku. Ženska osoba, starosti 58 godina, koja se leči na Grudnom odeljenju ZC Negotin dobro se oseća i sutra će biti puštena na kućno lečenje. Četvrta osoba kod koje je potvrđen virus je tridesetčetvorogodišnji muškarac koji ima lakšu kliničku sliku i leči se kod kuće.

U opštini Negotin je trenutno 27 aktivnih slučajeva.

Da podsetimo, Krizni štab za suzbijanje epidemije u Srbiji odlučio je da broj ljudi koji mogu da se okupljaju na otvorenom i zatvorenom prostoru ubuduće bude smanjen sa 30 na pet.

Vlada Srbije je usvojila izmene zakona kojima se pooštravaju kontrole nošenja maski u zatvorenom prostoru i nepoštovanje fizičke distance.

Propisane kazne su 5.000 dinara za fizička lica i od 50.000 do 300.000 dinara za pravna lica.

FOTO: Pixabay/ilustracija

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *