Zaječar: Na Infektivnom odeljenju još 8 hospitalizovanih pacijenata

Jedna ženska osoba, starosti 24 godine, ima potvrđen covid-19 na osnovu 7 pregledanih PCR testova u prethodna 24 sata, objavio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić na svom fb nalogu.

Zabrinjavajući podatak je rast broja pacijenata na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar koji je sa jučerašnjih 15 porastao na 23, što govori o pogoršanju zdravstvene slike.

Gradonačelnik u ime Štaba za vanredne situacije apeluje na sve da izbegavaju velika okupljanja, sada kada su aktuelne slave. Nijedna kazna i sankcija neće biti veća od saznanja da ste neodgovornim ponašanjem ugrozili nečiji život, poručuje Ničić.

Takođe apeluje na ugostitelje, kladioničare, trgovinske radnje, salone i teretane da u narednih desetak dana, povedu računa o poštovanju svih propisanih mera u svojim objektima kako ne bi dovodili ŠVS u situaciju da radno vreme skraćuje ili donosi odluku o zatvaranju.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.