KO ŠTITI BAHATOG POLICAJCA MILANA NIKOLOVA? REDAKCIJI ZA MEDIJE JAVLJAJU SE NOVE ŽRTVE POLICIJSKE TORTURE, PU ZAJEČAR ĆUTI (VIDEO)

Maloletnog Davida, sina našeg kolege Dejana Todorovića iz Zaječara, prilikom, kako je rečeno rutinske kontrole, izmaltretirao je i izudarao policajac Milan Nikolov, o čemu je Za medija već izveštavala. Iz Biroa za medije MUP-u Srbije čeka se odgovor na pitanje da li je policajac Nikolov prekoračio službena ovlašćenja. Po objavljivanju ove priče, našoj medijskoj kući javilo se još nekoliko mladića koji su bili žrtve bahatosti istog policijskog službenika.

Sedamnaestogodišnji David pretučen je u blizini svoje kuće u Zaječaru bez ikakvog razloga i povoda. Policijska patrola zaustavila je i legitimisala tinejdžera. Nakon toga je počela tortura, prepričava njegov otac Dejan:

“Zatim ga je policajac Nikolov prislonio na zid, počeo da ga šutira po nogama, da raširi noge, digao ruke iznad glave, pretresao ga još jednom, naravno opet nije našao ništa i onda ga je pesnicom jako udario u predelu bubrega.”

Nakon što je Dejan otišao kolima po sina, susreo je policijsku patrolu i pitao zašto su tukli Davida. Odgovor je bio zastrašujući:

“On mi je odgovorio ako vam nešto nije jasno obratite se Policijskoj upravi Zaječar i Medicinskom centru, uzmite nalaz, mada povrede nisu vidljive, ja ne znam šta znači ta njegova rečenica, on je svestan da je nekog udario a da povrede nisu vidljive.”

Desetak dana pre napada na Davida, ekipa Za medije koja je na gradskom trgu snimala dokumentarni film doživela je neprijatnost od istog policajca koji je pokušao da spreči snimanje:

“Kada nam je uputio javnu opomenu, upozorenje da ne smemo da snimamo na javnom mestu i da ćemo da završimo na sudu, ja se samo pitam da li je to osveta preko dece ili je slučajnost, stvarno ne znam.”

Nakon što je informacija o incidentu objavljena, Za mediji se javilo još nekoliko mladića koji su bili žrtve bahatosti istog policijskog službenika:

“Mi smo sedeli na klupici, prišao nam je autom, hteo da nam puca u noge, nazivao nas pogrdnim imenima i pričao nam svašta.”

Mnoge žrtve tortute policajca Nikolova  zbog straha nisu želele pred kamere, ali su nam ispričale svoju priču i ostavile svoje podatke.

Birou za medije MUP-u Srbije uputili smo u ponedeljak, 2. novembra zahtev da nam odgovore da li je policajac Nikolov prekoračio službena ovlašćenja u ovom slučaju i da li je ranije bilo pritužbi na njegov rad. Kako su nam danas rekli u telefonskom razgovoru, odgovoriće nakon što dobiju informacije iz zaječarske policije, a poslaće urgenciju kako bi to bilo što pre.

Kako ni četiri dana nakon što je David pretučen, Policijska uprava u Zaječaru nije reagovala, otac je predao pritužbu na rad policajca Milana Nikolova. Odgovor, istina ironičan, dobili smo od samog policajca koji je na informaciju o incidentu, objavljenoj na fejsbuk stranici Za medije reagovao srcem, što naša redakcija tumači da se policajac Nikolov oseća zaštićeno i bezbedno. Naravno, to nas neće sprečiti da i dalje izveštavamo o ovom i sličnim slučajevima.

Leave a Reply

Your email address will not be published.