Zaječar: Još šest pozitivnih na covid-19 od 17 obrađenih PCR testova

U Zaječaru je još šest inficiranih osoba virusom covid-19, od 17 obrađenih testova, objavljeno je na gradskom sajtu.

Od ovog broja dve osobe su ženskog i četiri muškog pola u uzrastu od 17 do 53 godine života. Trenutno je u obradi 67 PCR testova građana Zaječara.

Ukupno od početka epidemije imamo 476 inficiranih osoba, 418 više nema prisutnu infekciju na kontrolnim testivima, 4 osobe su preminule dok su 54 aktivna slučaja. Od toga je i dalje 11 osoba hospitalizovano na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar.

Nakon višemesečnog upozoravanja na kršenje Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, pisanja prekršajnih prijava i izdavanja naloga za poštovanje propisanog radnog vremena i mera zaštite na osnovu naredbi ŠVS, jedan vlasnik ugostiteljskog objekta u Zaječaru, po nalogu OJT, noćas je lišen slobode i određeno mu je policijsko zadržavanje.

Združeni timovi inspekcijskih službi, policije i komunalne milicije dobili su nalog i ovlašćenja da bez oklevanja zatvore sve objekte u kojima se uoči kršenje mera i ugrožavanje zdravlja ljudi.

Po planu gradskog i okružnog ŠVS nastavlja se opsežna akcija kontrole svih objekata i ustanova kao i poslovnih subjekata u kojima nepištovanje mera može dovesti do širenja infekcije virusom covid-19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *