Zaječar: Otkrivena infekcija covidom-19 kod još 5 osoba

Na osnovu 26 obrađenih PCR testova u Zaječaru je danas još pet novih slučajeva infekcije virusom covid-19. Sve osobe su muškog pola, starosti od 9 do 70 godina života, prenosi gradski sajt.

Ukupan broj inficiranih sada se popeo na 467 osoba od čega je 211 ženskog i 256 muškog pola. Od ovog broja 416 osoba više nema pozitivan PCR nalaz. Četiri osobe su preminule. Na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar nalazi se 11 inficiranih osoba dok je ostalih 36 aktivnih slučajeva na kućnom lečenju i u izolaciji.

Epidemijska situacija u gradu se pogoršava te su sve inspekcijske službe dobile nalog za rigoroznu kontrolu i kažnjavanje svih koji ne poštuju propisane mere.

Ukoliko se ovakav trend nastavi i narednih dana i mere za suzbijanje širenja infekcije se ne budu poštovale, gradski Štab za vanredne situacije preduzeće sledeće mere, kao što su skraćivanje radnog vremena svih objekata, zatvaranje svih gradskih javnih ustanova i održavanje bilo kakvih manifestacija na teritoriji grada.

Još jednom apelujemo i molimo sve preduzetnike, privredne subjekte i rukovodioce institucija (banke, pošte, hoteli, restorani i kafići…) da povedu računa o stanju dezo barijera (uočeno je da su suve ili toliko prljave da predstavljaju izvor zaraze a mnogi ih i nemaju) kao i o obavezi dezinfekcije ruku prilikom ulaska u njihove objekte.
BEZPOGOVORNA OBAVEZA pravilnog nošenja maski i distance se podrazumeva i inspekcijske službe će po ovom pitanju imati NULTU TOLERANCIJU, navodi se na sajtu Grada Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *