U Zaječaru još dvoje inficirano, od srede “covid redari” u firmama sa više od dvoje zaposlenih

Na osnovu 26 obrađenih PCR testova, u Zaječaru su danas evidentirana još dva covid-19 pozitivna lica. Jedno lice je ženskog pola, starosti 65 godina i drugo muškog pola, starosti 69 godina.

Na fb stranici gradonačelnika Zaječara Boška Ničića još se navodi da je ukupno, od početka pandemije, registrovano 457 inficiranih, na 5.273 obrađenih testova od čega 208 žena i 249 muškaraca.

Od ovog broja 407 osoba više nije covid-19 pozitivno, 3 osobe su preminule od infekcije ovim virusom, dok je 47 osoba još uvek pozitivno. Od ovog broja šest osoba je hospitalizovano na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar.

U cilju sprečavanja razbuktavanja pandemije na prostoru grada Zaječara, pored dosadašnjih kontrola, u saradnji sa PU Zaječar i svim nadležnim republičkim inspekcijskim službama, ŠVS grada formiraće, od sutra, združene operativne grupe za kontrolu primene propisanih mera u vreme trajanja vanredne situacije u gradu. ŠVS će naložiti svim subjektima, koji imaju više od dvoje zaposlenih, da od srede MORAJU IMATI lica u statusu “covid redara” i koja će biti odgovorna za sprovođenje mera u objektima shodno odluci ŠVS, navodi gradonačelnik Ničić na svom fb profilu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *