U Zaječaru na Infektivnom odeljenju petoro obolelih od korona virusa

U poslednjih 48 sati, od 29 obrađenih PCR testova, u Zaječaru su evidentirana još dva covid-19 pozitivna slučaja infekcije. Oba lica su ženskog pola, starosti 43 i 47 godina, objavljeno je na sajtu Grada Zaječara.

Od početka epidemije u Zaječaru je ukupno 451 inficirano lice od čega 406 više nema pozitivan rezultat na virus dok su, nažalost, tri lica preminula od komplikacija infekcije.

Trenutno su obolela 42 lica od čega je petoro hospitalizovano na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar, dok se ostala nalaze u izolaciji i na kućnom lečenju pod zdravstvenim nadzorom.

Trenutno je u obradi 64 (+13 komercijalnih) PCR testova građana Zaječara.

ŠVS grada redovno prati situaciju na terenu i uz pomoć nadležnih službi i organa preduzima sve zakonske mere kako bi se poštovale propisane mere KŠ Vlade RS i gradskog Štaba.

Posebnu pažnju komunalna milicija i inspekcijske službe usmeravaju na javni i taksi prevoz, tržne centre i veće trgovinske lance, benzinske pumpe i maloprodajne objekte u rubnim delovima grada i selima gde je uočeno povećano kršenje propisanih mera radi sprečavanja širenja pandemije.

Sva lica zatečena bez maski, ili ako ih ne nose na propisani način, kao i objekti bez potrebnih sanitarnih i dezinfekcionih sredstava, biće naredbom ŠVS a po uputstvu KŠ RS, bez opomene sankcionisani, navodi se na gradskom sajtu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *