Postavljene klupe za uživanje na timočkom keju (VIDEO)

Neformalna grupa Outhide festival iz Zaječara je u okviru programa “Šta nam teško”, danas kod Popove plaže realizovala projekat “Siđi do reke”. Na keju kraj Timoka su postavljene četiri klupe, a vrednost projekta je 42.000 dinara. Ideja ovog projekta je da se uredi prostor omiljen među mladim Zaječarcima, ali i ostalim sugrađanima, rekao nam je Marko Sibinović organizator Outhide festivala.

“Ovaj deo grada posećuju svakodnevno kako mladi sa svojim drugarima, tako i sugrađani kad šetaju sa porodicama ili svojim kućnim ljubimcima. Ideja mladih ljudi okupljenih u neformalnoj grupi Outhide bila je da omogući svima nove klupice gde se mogu odmoriti, ali i da dodatno ulepša prostor na samom keju.”

Mladi okupljeni oko neformalne grupe Outhide festival u okviru pomenutog programa napravili su ranije 7 klupica koje su postavljene na prostoru Park šume Kraljevica, tačnije na prostoru u blizini Spomenika Vešala, a osvežen je i železnički prelaz “Dobrodošli” kod Kraljevice.

Projekat “Siđi do reke” realizovan je uz podršku Mladih istraživača Srbije, Udruženja Tim 42 iz Leskovca, a u okviru programa Ministarstva omladine i sporta “Šta nam teško – Mladi su zakon”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *