Na festivalu “Dani Zorana Radmilovića” večeras predstava SMEDEREVO 1941. u izvođenju novosadskih glumaca (VIDEO)

“Zoranovi dani” večeras se nastavljaju gostovanjem Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada sa predstavom “Smederevo 1941.” u režiji Ane Đorđević.

Komad je posvećen velikoj tragediji koja se dogodila 5. juna 1941. godine u Smederevu, kada je u snažnoj eksploziji magacina municije, vojne opreme i goriva poginulo i 17 glumaca Srpskog narodnog pozorišta. Tom prilikom poginulo je, prema različitim svedočanstvima, između 450 i 4.500 osoba, a uzrok eksplozije do danas nije otkriven.

U okviru pratećeg programa 29. Festivala “Dani Zorana Radmilovića” večeras će biti prikazan dokumentarni film o glumcu Desimiru Desku Stanojeviću ŽIVOT JE MJUZIКL. Projekcija je u sali Centra za kulturu u Kotlujevcu od 18 sati. Projekcija je besplatna.

Zaječar je ovih dana u središtu kulturnih dešavanja. Uporedo sa 29. Danima Zorana Radmilović održava se i Festival malih pozorišnih formi. Ovu glumačku manifestaciju otvorio je glumac Ivan Bekjarev, nakon čega je izvedena monodrama “Čučuk Stana”, u režiji Željka Hubača. Pre izvođenja predstave likovna publika u Narodnom muzeju upoznala je stvaralaštvo Selene Vicković, inače sestričine Zorana Radmilovića.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Kultura, Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *