“Budi zdrava – vežbaj sa nama” – besplatni fitnes treninzi za dame u Zaječaru

Sportski savez Srbije u saradnji sa teritorijalnim sportskim savezima, počeo je akciju besplatne rekreacije za žene “Budi zdrava – vežbaj sa nama”. Polaznici edukacije za operativne trenere, koju je srpska “kuća sporta” pomogla, ukupno njih 100, vode treninge namenjene pre svega ženama, objavio je Glas Sporta.

Tako je i u Zaječaru, gde sa zainteresovanim damama rade Tamara Nikolić i Ljiljana Subić, licencirani fitnes treneri, koje su uspešno prošle obuku u okviru akcije Sportskog saveza Srbije, “Budi zdrava – vežbaj sa nama”. Treninzi će mahom biti realizovani na Popovoj plaži, dok će zbog pogoršanja vremenske situacije, kao što je i u minulom periodu bio slučaj u nekoliko navrata, biti održavani u prostorijama Fitnes centra “Body fit plus” u Hajduk Veljkovoj ulici, kao i na drugim lokacijama, a o čemu će svi biti blagovremeno obaveštavani.

“Sportski savez Srbije se trudi da svake godine pokrene barem jednu novu akciju. Tako smo ovaj put odlučili da više pažnje posvetimo damama. Žene u sportu ne smemo izostaviti. Zdravlje i rekreacija su veoma bitni i verujem da će ovaj projekat doprineti poboljšanju opšteg stanja”, istakao je na početku projekta predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

I generalni sekretar Goran Marinković, bio je zadovoljan što je projektat konačno startovao.

“Drago nam je što negujemo odlične odnose sa kolegama. Tako smo zahvaljujući Savezu Srbije za bodibilding, fitnes, bodifitnes i aerobik, drugu godinu zaredom stručno usavršavali mlade ljude. Кolege iz teritorijalnih sportskih saveza su na svojim opštinama obezbedili besplatne termine u halama i realizovali akciju “Budi zdrava – vežbaj sa nama”. Sada imamo preko 30 opština širom Srbije u kojima će se sprovoditi rekreacija koja je potpuno besplatna, vođena od strane licenciranih trenera, zanimljiva i što je veoma bitno kontinuirana”, poručio je Marinković i dodao da je za sprovođenje treninga Sportski savez Srbije donirao i strunjače.

Tokom septembra žene su vežbale u Somboru, Zrenjaninu, Кanjiži, Vršcu, Pančevu, Velikoj Plani, Кraljevu, Vrnjačkoj Banji, Inđiji, Novom Pazaru, Bujanovcu, Ćupriji, Zaječaru, Ljuboviji, Aleksincu, Кragujevcu, Prokuplju i Čačku, dok je u toku oktobra akcija proširena na još 17 opština.

FOTO: glassporta.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *