Startovao Projekat „Otvorena vrata iza zatvorenih vrata“. Počelo sa radom online savetovalište

Kancelarija za mlade grada Zaječara pokrenula je projekat „Otvorena vrata iza zatvorenih vrata“, u okviru koga je predviđeno pokretanje online savetovališta koje je potpuno besplatno za sve građane kojima je potrebna pomoć.

U okviru sajta, postoji i forum gde korisnici mogu slobodno da razmenjuju svoja iskustva, probleme i ostvaruju komunikaciju. Projekat omogućava rešavanje problema komunikacije između institucija i ljudi, ali i da spaja one sa sličnim problemima, kako bi se lakše integrisali u društvo i načinili prvi korak ka društvenoj prihvaćenosti.

Ako je u pitanju problem diskriminacije ili nasilja, nalaze se mehanizmi uz pomoć kojih se mlade osobe mogu zaštititi.

Ovaj sajt je centralizovano mesto za koje je potrebna samo internet konekcija, bez otkrivanja identiteta.

Projekat „Otvorena vrata iza zatvorenih vrata“ ne umanjuje važnost zvaničnih institucija, niti isključuje njihov rad, naprotiv, on samo spaja, umrežava i posreduje u komunikaciji između pripadnika institucija i osoba sa problemima.

Online savetovalište www.onlinesavetovaliste.rs je sajt koji je nastao iz projekta „Otvorena vrata iza zatvorenih vrata“,a koji se realizuje u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).

Grad Zaječar je isključivo odgovoran za sadržaj na sajtu, koji ne predstavlja nužno stavove Vlade Švajcarske i Vlade Srbije.

Leave a Reply

Your email address will not be published.