Korona presek u Zaječaru: U poslednja dva dana 3 novozaražena lica

Nakon perioda zatišja od 25.9.  do 1.10. 2020. godine, kada na 110 testiranih uzoraka nismo imali ni jedno Covid-19 pozitivno lice, tokom poslednja dva dana na osnovu 32 urađena PCR testa, imamo tri pozitivna lica i to sva tri ženskog pola, starosti između 22 i 60 godina.

Sa ovim pozitivnim slučajevima broj obolelih u Zaječaru, od početka pandemije, popeo se na 430 osoba (197 ž + 233 m) dok je broj izlečenih 401.

Broj potvrđenih smrtnih slučajeva od virusa Covid-19, u ovom periodu, je tri.

Trenutni broj aktivnih Covid-19 slučajeva je 26 od čega je petoro smešteno na Infektivnom odeljenju ZC Zaječar a ostali su na kućnom lečenju i pod zdravstvenim nadzorom.

Za 46 testiranih rezultati se još očekuju kao i za 21 danas testiranu osobu iz našeg grada.

ŠVS grada redovno prati situaciju i shodno razvoju iste preduzimaće odgovarajuće mere. Posebna pažnja i nadzor, u cilju očuvanja stabilne epidemiološke situacije, preduzimaju se prema ugostiteljskim objektima, kladionicama,  maloprodajnim objektima i tržnim centrima, pijacama i javnim prostorima na kojima se okupljaju veće grupe građana od merama predviđenog broja.

Komunalnoj miliciji i inspekcijskim službama, od strane ŠVS i operativnog tima, izdat je nalog da krenu sa kažnjavanjem bez opominjanja pošto je konstantovano da, nakon gotovo osam meseci trajanja pandemije, ne postoji osoba koja nije upoznata sa propisanim merama nošenja zaštitnih maski i držanja propisane distance.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *