U subotu, 3. oktobra, u centru Zaječara humanitarna akcija za pomoć Lani Bulatović

U subotu, 3. oktobra, od 9-17 časova, na zaječarskom skveru biće organizovana humanitarna akcija, za pomoć Lani Bulatović da ode na transplantaciju u Italiju. Humanitarna akcija obuhvata prodaju i kulturno-sportski program. Pozivamo sve ljude da dođu i zaslade se slanim i slatkim stvarima, popiju sok, kupe neki predmet da ukrase svoj dom i lepo se zabave. Za dobru zabavu zaduženi su gimnastičari, karatisti, fudbaleri, šahisti, slikari, frizeri, fotografi, pevači, muzičari, folkloristi, fitnes instruktori….

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Lanu Bulatović (1991).
Lana se od svoje devete godine suočava sa bolešću. Dobija diabetis, postaje insulin zavisna i tad počinje njena borba. Suočava se sa brojnim komplikacijama zbog čega je često u bolnici, a onda dobija još jedno autoimuno oboljenje, neurološko zbog kojeg gubi vid. Ni posle pet operacija vid ne može da se vrati jer je trajno oštećen očni živac.
Bolesti se nadovezuju jedna na drugu, slabe bubrezi, javlja se teška anemija zbog koje je stalno na transfuzijama, visok krvni pritisak, slabi imunitet, oštećuje se štitna žlezda.

Uvodi se hitna dijaliza, posle tri neuspešna peritoneumska katera, dobija infekciju koju ludom srećom preživljava, prelazi se na hitnu hemodijalizu. Lanini krvni sudovi su suviše tanki za takvu vrstu dijalize, ugrđuju joj fistulu u ruku, prva ne uspeva, ugrađuju novu, ali nije izvesno koliko će ona biti efikasna. Lana je sve vreme u bolnici. Jedina nada je transplantacija, ali i pored svih komplikacija još uvek nije na listi za transplantaciju u Srbiji.

Porodicu je kontaktirala profesorka iz inostranstva, jer potrebna je transplatacija pankreasa i bubrega, a to se radi samo u inostranstvu. Lana nema sredstva da takvu intervenciju plati i zato se obraća svim ljudima koju mogu i žele da joj pomognu. Bori da preživi svaki dan, bolesti su se isprepletale, ima devetnaest dijagnoza. Živi u mraku jer ne vidi ni svetlost, trpi jake bolove svakodnevno, teško podnosi hemodijalizu na koju sada ide tri puta nedeljno. Dajmo Lani tračak nade i prikupimo sredstva za transplataciju. Omogućimo Lani transplataciju pankreasa i bubrega, pomozite da ne izgubimo bitku za Lanin život. Omogućimo Lani da pobedi u borbi za život! Budimo humani!

Pomozimo Lani slanjem SMS poruke: Upišimo 645 i pošaljimo SMS na 3030
Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human645 i pošaljimo SMS na 455
Uplatom na dinarski račun: 160-537862-85
Uplatom na devizni račun: 00-540-0002893.5
IBAN: RS35160005400002893510
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *