Kontrola Ministarstva za rad i Centra za socijalni rad u Zaječaru zbog navodnih propusta u zaštiti najboljeg interesa deteta

Zaštitnik građana pokrenuo je po sopstvenoj inicijativi a posle informacija sa društvenih mreža o navodnim propustima u zaštiti najboljeg interesa deteta iz okoline Zaječara, postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Centra za socijalni rad u Zaječaru radi utvrđivanja svih relevantnih okolnosti.

Od zaječarskog CSR, Zaštitnik građana traži da ga najkasnije u roku od 15 dana obavesti da li se i od kada porodica deteta nalazi na evidenciji Centra, koje sve aktivnosti i mere u oblasti porodično-pravne zaštite je Centar do sada preduzimao, gde se dete trenutno nalazi, ko se aktuelno stara o zaštiti njegovih prava i interesa i po kom pravnom osnovu.

Od nadležnog ministarstva Zaštitnik građana traži da u istom zakonskom roku dostavi izveštaj o nadzoru koji je pokrenulo u nedelju 27.9.2020. godine nad stručnim radom CSR u Zaječaru i svu prateću dokumentaciju, kao i da ga obavesti da li je u okviru svojih nadležnosti preduzimalo bilo kakve aktivnosti radi zaštite najboljeg interesa deteta pre 27.9.2020.godine, i koje aktivnosti.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *