Evropska nedelja sporta krenula iz zaječarskog vrtića “Đurđevak”

Evropska nedelja sporta u Zaječaru otvorena je javnim časom fizičkog vaspitanja u dvorištu vrtića “Đurđevak”. Svakako najbolji mogući način za početak sportske nedelje u gradu na Timoku, objavio je Glas Sporta.

Sa mališanima iz centralnog zaječarskog vrtića vežbao je profesor fizičkog vaspitanja Miloš Bogdanović, koji je male sportiste podsetio na poznate vežbe iz Sportske početnice, dobro poznatog programa Sportskog saveza grada Zaječara, koji se više od decenije uspešno sprovodi baš u Predškolskoj ustanovi “Đulići”, kao i osnovnim školama sa teritorije Zaječara.

Za četvrtak je zakazan javni trening iz gimnastike na Popovoj plaži, sa početkom u 17 sati, dok je u petak 25. septembra od 11,30 na programu košarkaški trening na istom sportsko-rekreativnom kompleksu.

Evropska nedelja sporta organizuje se u evropskim zemljama šesti put, dok je Zaječaru treću godinu za redom pripala čast da bude jedan od gradova domaćina ove prestižne manifestacije.

Pored Zaječara, “Evropska nedelja sporta” biće održana i u Beogradu, Kruševcu, Aranđelovcu, Pirotu, Kosjeriću, Boru, Somboru, Knjaževcu, Kuršumliji, Vršcu, Golupcu i Despotovcu, dok je uvertira manifestacije sprovedena na Kopaoniku, u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije.

izvor: glassporta.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *