Zaječar: Tri novootkrivena covid-19 pozitivna slučaja

Nakon dva dana bez covid-19 pozitivnih slučajeva, danas je na osnovu 29 obrađenih uzoraka, utvrđeno troje građana Zaječara pozitivnih na ovaj virus. Dve osobe su ženskog i jedna muškog pola starosti od 3 do 66 godina života.

Od početka pandemije u Zaječaru je otkriveno 419 osoba pozitivnih na covid-19 od čega 189 ženskog i 230 muškog pola.
Od ovog broja 366 osoba, u međuvremenu, smatra se izlečenim od infekcije.

Nakon preporuke ŠVS, a na predlog GV grada Zaječara, u petak 18. septembra, zasedaće po hitnom postupku Skupština grada Zaječara i u okviru Odluke o komunalnom redu na teritoriji grada Zaječara i izmeni Odluke o rasporedu radnog vremena obavljanja, trgovinske, ugostiteljske i zanatske delatnosti, omogućiti bolju kontrolu primene mera ŠVS i stručno-operativnih timova.

Pošto Gradska uprava dobija naznake i upozorenja organa zaduženih za praćenje mera na teritoriji Srbije, da predstavljamo potencijalno žarište (ne na osnovu broja inficiranih već na osnovu rizičnog ponašanja), Štab za vanredne situacije još jednom APELUJE i MOLI građane da poštuju BAR tri OSNOVNA PRAVILA:

• držanje propisane distance od minimum 1,5 metra;
• obavezno nošenje maski u svim zatvorenim prostorijama i kada je distanca između osobe sa kojom komuniciraju manja od propisane;
• što češće pranje i dezinfekcija ruku i izbegavanje rukovanja, grljenja i sličnih rizičnih kontakata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *