Seoske igre Sportskog saveza Srbije u Zaječaru na Popovoj plaži

Zaječar će i ove godine ugostiti karavan Seoskih igara Sportskog saveza Srbije, kao jedan od domaćina kvalifikacija za veliko finale, koje je na programu od 25. do 27. septembra u Vrnjačkoj Banji, objavio je Glas Sporta.

Tradicija, viteški duh, drugarstvo, požrtvovanost i još mnogo toga moći će da se vidi na zaječarskoj Popovoj plaži u nedelju 13. septembra, a svečano otvaranje zakazano je za 9,30, dok će samo takmičenje zbog poštovanja rasporeda krenuti 30 minuta ranije.

Biće preduzete sve mere za sprečavanje širenja zarazne bolesti, takmičenje će biti organizovano bez prisustva publike po elaboratu Sportskog saveza Srbije, a maske će morati da nose svi osim takmičara u trenutku takmičenja, dok će timovi biti odvojeni jedni od drugih dok čekaju svoj nastup, ističu organizatori.

Sportski savez Srbije prepoznao je rad i angažovanost i nagradio Sportski savez grada Zaječara šansom da i drugu godinu zaredom bude domaćin ove jedinstvene manifestacije. Pored Zaječara, Seoske igre Sportskog saveza Srbije, biće održane u Valjevu, Kraljevu, Petrovcu na Mlavi, Ubu, Somboru, Kruševcu, Vranju, Priboju, Majdanpeku i Velikoj Plani.

Razlika ovog projekta od onih koji su u prošlosti realizovani je da je nakon takmičenja u lokalnim mestima, biti održano veliko finale na nivou države, a za pobednike završnog takmičenja u Vrnjačkoj Banji, obezbeđena je i nagrada u vidu izgradnje sportskog terena za mali fudbal i rukomet.

Svaka ekipa broji 20 takmičara, od čega je makar pet žena, a nadmetaće se u ukupno 10 sportskih disciplina u nedelju 13. septembra:

– Bacanje kamena sa ramena
– Nadvlačenje konopca
– Obaranje ruku
– Fudbal
– Odbojka
– Nadvlačenje štapa
– Šah
– Skok u dalj iz mesta
– Poligon – trčanje s preprekama
– Narodno rvanje

Prijavljene su ekipe Grljana, Zvezdana, Velikog Izvora i Gornje Bele Reke, koje će se nadmetati za prvo mesto u navedenim disciplinama na takmičenju u Zaječaru i odlazak u Vrnjačku Banju i zašto da ne i prvu nagradu na velikom finalu u vidu terena za mali fudbal i rukomet, dar Sportskog saveza Srbije šampionima Seoskih igara za 2020. godinu.

izvor: glassporta.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *