“Strong-man” Kup Srbije sutra u Zaječaru

Otvoreno prvenstvo Srbije i izbor za najjačeg čoveka naše zemlje na programu su u subotu 12. septembra od 16 sati na Popovoj plaži u Zaječaru, objavio je Glas Sporta.

Organizator državnog takmičenja je Sportsko udruženje “Gym Xtreme” iz Zaječara u saradnji sa “Strong-man” savezom Srbije i Sportskim savezom grada na Timoku, uz pokroviteljstvo grada Zaječara.

Takmičenje u izdržljivosti najjačih ljudi naše zemlje se posle skoro decenije vraća u grad na Timoku, kada su na zaječarskom skveru borbe vodili Darko Kalinović i nenadmašni Ervin Katona. Ovog puta na Popovoj plaži nadmetaće se takmičari iz cele Srbije u nekoliko atraktivnih, ali i fizički izuzetno zahtevnih disciplina.

Prema rečima Zorana Stojića, člana organizacionog odbora ove specifične sportske manifestacije i ovog puta neće izostati najteže discipline – pokretanje ogromnog kamiona sa teretom od 15.000 kilograma, izbacivanje tegova težine do 100 i više kilograma, nošenje kofera od 120 kilograma na razdaljinu, prevrtanje gumenih točkova od 440 kilograma…

“Strong-man” Kup u Zaječaru biće održan uz poštovanje svih mera određenih od strane Kriznog štaba za vanredne situacije i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

izvor: glassporta.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published.