Zaječarska Gimnazija izabrana za učešće u dva Erasmus+ projekta

Na sajtu zaječarske Gimnazije piše da su objavljeni dugo očekivani rezultati Erasmus+ poziva i da je zvanično potvrđeno da je ova škola izabrana za učešće u dva KA229 projekta mobilnosti.

Ovo znači da će u naredne dve godine priliku da učestvuju u radu sa svojim vršnjacima iz evropskih zemalja dobiti i učenici, a ne samo nastavnici Gimnazije kao do sada.

Projekat pod nazivom Ecological footprint; Think, Choose and Reduce biće realizovan sa školama iz Nemačke (koja je i koordinator projekta), Danske i Holandije. Tokom ovog projekta đaci će se baviti temom ekološkog otiska, odnosno zbiru površina pašnjaka, voda, šuma… koje su potrebne da bi pojedinac vodio svakodnevni život.

U projektu From game to STEM, čiji je koordinator Gimnazija Zaječar, a koji uključuje i škole iz Poljske, Španije, Bugarske i Turske, posvetiće se unapređenju nastave prirodnih nauka kroz različite aktivnosti, a krajnji cilj jeste izrada igre koja će učenje učiniti zabavnijim.

Oba projekta startuju uskoro, navode se na sajtu zaječarske Gimnazije.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *