IN MEMORIAM Milašin Marković (1958-2020)

Nakon kraće bolesti danas je u Zaječaru preminuo naš kolega i prijatelj Milašin Marković, dugogodišnji snimatelj RTS-a i Timočke televizije. U RTS-u je radio od 1979. do 2010. godine a karijeru je završio 2018. godine u T1 televiziji.

Rođen je u Jagodini, 26. februara 1958. godine ali je gotovo ceo svoj radni vek proveo u Zaječaru, gde je dao nemerljiv doprinos razvoju dopisništva u koje je stigao 1982. godine. Radio je kao direktor fotografije a ubraja se takođe u najkreativnije snimatelje svoje generacije. Zaslužan je i za svojevrsnu školu snimatelja jer je za sobom ostavio više od 10 svojih učenika, koji dalje nastavljaju razvoj snimateljskog zanata.

Kamerom je zabeležio sve značajnije događaje, od raspada bivše SFRJ do bombardovanja SRJ. Višestruko je nagrađivan za svoje TV priloge, reportaže i dokumentarne filmove.

Milašin Marković nesumnjivo spada u doajene televizijskog programa a tokom svoje karijere sarađivao je sa velikanima poput Miće Orlovića i Kamenka Katića.

Zaječarci ga pamte kao izuzetno šarmantnog, duhovitog i dobronamernog čoveka čije će se šale i anegdote još dugo prepričavati.

Za sobom je ostavio suprugu Slavicu, kćerku Katarinu i unuka Relju. Naš kolega, Milašin Marković biće sahranjen u ponedeljak, 7. septembra na starom groblju u Zaječaru u 13 sati.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

2 Comments

  • Ljiljana says:

    Poštovane kolege, iskreno saučešće vama i Milašinovoj porodici. Najbolji odlaze prerano. Duboki naklon velikom profesionalcu.

    Ljiljana Pavlović, Knjaževacinfo

  • Rastužila nas je vest o preranoj smrti uvaženog kolege i izuzetnog profesionalca.
    Bila je čast i zadovoljstvo sarađivati sa njim.
    Saučešće kolegama i porodici Marković.

Leave a Reply

Your email address will not be published.