U delu Zaječara voda nije za piće zbog havarije na sistemu vodosnabdevanja

Usled havarije na sistemu vodosnabdevanja u Zaječaru, u ulici Crvene Armije, došlo je do zamućenja vode. Naknadne analize pokazale su povećanu koncentraciju mangana zbog čega se voda ne preporučuje za piće, objavio je portal Glas Zaječara.

Na uglu ulica Crvene Armije i Laze Ilića danas popodne pukla je vodovodna cev i meštani ovih ulica prmetili su ogromnu količinu vode koja izbija iz asfalta.

Ekipe JKP “Vodovoda” izašle su na teren radi sanacije kvara, ali su i uzorkovale vodu u bočnim ulicama, jer je u više delova grada primećeno zamućenje pijaće vode.

Naknadne analize pokazale su povećanu koncentraciju mangana zbog čega se građanima u neposrednoj blizini havarije, ali i svim delovima grada u kojima su građani uočili zamućenje, ne preporučuje za piće!

“Stigle su analize – mangan je izasao iz okvirnih vrednosti i voda se ne preporučuje za piće do sutra. Do rezultata naknadnih analiza može se koristiti samo kao tehnička. Ovo su analize Vodovoda, a Zavod za javno zdravlje “Timok” će obaviti vanredno uzorkovanje” – izjavio je v.d. direktora JKP “Vodovod” Nikola Šarčević za portal Glas Zaječara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *