Glumci zaječarskog pozorišta ponovo pred svojom publikom (VIDEO)

Za ponedeljak, 31. avgust  najavljena je premijera predstave “Bliži nebu”, autora i reditelja Željka Hubača i to će biti prva premijera jednog profesionalnog pozorišta od početka pandemije u Srbiji, čulo se danas na konferenciji za novinare u zaječarskom pozorištu. Početak predstave je u 20 časova.  Od 1. septembra Irfan Mensur nastaviće rad na svojoj predstavi “Kazabalkan”, koja će kako je i ranije planirano prvi put biti pred pozorišnom publikom na predstojećem festivalu “Dani Zorana Radmilovića”.

Ustanova Narodno pozorište Timočke krajine Centar za kulturu “Zoran Radmilović” najavljuje takođe 20. Međunarodnu filozofsku školu “Felix Romuliana” koja će biti organizovana 29. i 30. avgusta na arheološkom lokalitetu Feliks Romulijana. Gostovaće 15 učesnika iz Beograda a glavna tema je “Bezbednost i sloboda u svetlu pandemijske opasnosti”.

Tokom svih gore pomenutih programa biće poštovane aktuelne mere propisane zbog pandemije koronavirusa, tako da će u sali pozorišta maksimalno moći da se smesti 150 ljudi, u Domu kulture u Kotlujevcu 100, uz to će svi morati da nose maske i poštuju distancu. Svi radnici pozorišta koji su vezani za scenu su testirani na prisustvo virusa Covid 19, i u skladu sa rezultatima koji pristignu biće realizovani najavljeni programi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *