U toku je prijavljivanje za program “Moja prva plata”

Program “Moja prva plata” je program Vlade republike Srbije koji se sprovodi preko Nacionalne službe za zapošljavanje i uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Kancelarije za IT i elektronsku upravu i Privredne komore Srbije. Cilј Programa je podsticanje zapošlјavanja mladih i rešavanje problema nedostatka kadrova u privredi.

Program će omogućiti da se 10.000 mladih lјudi u Srbiji sa stečenim srednjim i visokim obrazovanjem, do navršenih trideset godina života, bez radnog iskustva, osposobi za samostalan rad na konkretnim poslovima.

Program se sprovodi kod poslodavaca u privatnom ili javnom sektoru koji se prijave na Javni poziv Nacionalne službe za zapošlјavanje, objavljen na sajtu NSZ, u skladu sa Uredbom o Programu podsticanja zapošlјavanja mladih “Moja prva plata”.

Poziv je otvoren za sve privrednike koji posluju na teritoriji Republike Srbije (preduzetnike, mikro, mala, srednja i velika pravna lica) do 25. septembra 2020. godine.

Sve potrebne dodatne informacije nalaze se na sajtu mojaprvaplata.gov.rs

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *