U Zaječaru dva nova slučaja infekcije među 17 obrađenih testova, još 76 uzoraka čeka obradu

Danas su stigli rezultati za 17 obrađenih uzoraka poslatih iz Zaječara u laboratoriju “Vatreno oko” u Nišu, koji su otkrili dva nova slučaja infekcije korona virusom. Među pozitivnima su jedna osoba ženskog i jedna muškog pola, starosti 65 i 79 godina života.

Ostaje za obradu još 39 ranije poslatih uzoraka i 37 danas testiranih građana.

Od početka pandemije u Zaječaru imamo 375 pozitivnih na ovaj virus od čega 165 osoba ženskog i 210 muškog pola. U međuvremenu imamo i 317 osoba koje su izlečene od virusa. Od početka pandemije u Zaječaru je testirano ukupno 3.959 osoba.

Pošto su lica iz operativnog dela ŠVS, današnjim nadzorom nad sprovođenjem propisanih mera, utvrdili da VELIKI BROJ građana, čak i u javnom prevozu, na pijacama, u prodavnicama i na benzinskim pumpama ne poštuje mere, odlučeno je da se dok mere ne budu poštovane od većine građana, ne ublažavaju. Odluka o tome razmatraće se na sednici ŠVS krajem nedelje, objavio je gradonačelnik Zaječara Boško Ničić na svom fb profilu.

On apeluje na građane da na predviđenim mestima MASKE NOSE NA PROPISANI NAČIN tako da prekrivaju usta i nos, da koristite dezinfekcione barijere na ulazima u prodavnice, kafiće, salone, benziske pumpe… te da ruke peru i dezinfikuju nakon svakog iole rizičnog kontakta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *