Zaječarka Nevena Mušatović omladinski delegat Srbije u UN za 2020/2021.

Nakon javnog konkursa, testiranja najbolje rangiranih na osnovu prijava i nastupa najuspešnijih kandidata pred Komisijom za intervju i izbor, na osnovu zbira ocena: Omladinski delegati Srbije u Ujedinjenim nacijama za mandat 2020/2021 su NEVENA MUŠATOVIĆ i UROŠ ANĐELKOVIĆ, objavljeno je na fb stranici Serbian UN Youth Delegates.

Nevena Mušatović bila je učenik zaječarske Gimnazije, a kao srednjoškolka osvojila je brojna priznanja na raznim takmičenjima, predstavljajući Gimnaziju i svoj rodni grad Zaječar. Od osnovne škole aktivan je član Dečijeg centra u Zaječaru u kojem je sticala iskustva u radu sa mladima. Nevena je sada student Filološkog fakulteta u Beogradu.

Udruženje za Ujedinjene nacije Srbije od 2017. godine organizuje projekat „Omladinski delegati Srbije u Ujedinjenim nacijama“, koji obuhvata izbor dva omladinska delegata u Ujedinjenim nacijama i njihov aktivan rad tokom mandata od jedne godine.
Izabrani mladi predstavnici Republike Srbije na zasedanjima u UN u koje su uključeni mladi, obavljaće ulogu na volonterskoj osnovi, a u službenim kontaktima zastupaće interese Srbije u UN i predstavljaće potrebe mladih u Srbiji. Status mladih delegata biće u nivou savetnika za pitanja mladih, a platformu će pripremati u konsultacijama sa subjektima omladinske politike i u dijalogu sa vršnjacima širom zemlje, kroz učešće na različitim događajima.

Cilj projekta je podsticanje uključivanja mladih u državnu omladinsku politiku i preuzimanje društvenih obaveza, preko izražavanja interesa mladih kroz ulogu omladinskog predstavnika u državnoj delegaciji u UN, kao i kontinuirano obučavanje novih mladih lidera za promene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *