Zaječar i ovog vikenda domaćin “KRALJEVICA ZAJEČAR – RELLY TROPHY-2020”

Od danas do nedelje, 16. avgusta, u Zaječaru se održavaju reli trke CEZ (Centralno Evropski zonski reli šampionat) FIA i Međunarodni zonski reli šampionat Srbije pod nazivom “KRALJEVICA ZAJEČAR – RELLY TROPHY-2020”.

Nakon prošlonedeljnih brdskih trka u okviru takmičenja “Halovsko brdo – Zaječar” ovo je drugo veliko, međunarodno, automobilsko takmičenje u našem gradu, gde se očekuje učešće blizu 40 posada iz Srbije i inostranstva.

Okupljanje ekipa i upoznavanje staze bilo je danas, dok se sutra u 14,01h očekuje start relija na “Vašarištu” na Kraljevici. Vozi se preko Šljivara te deonice ka Grliškom jezeru, selima Leskovac i Lenovac i nazad ka Zaječaru (Kraljevici).

Drugog dana, u nedelju, reli trka kreće u 10,01 h, takođe sa “Vašarišta”/Kraljevica/ i ide identičnom stazom kao i u subotu.

Ukupna dužina staze relija je 58,87 kilometra na 6 različitih staza (trasa) i sa 13 specijalnih ispita. Ukupna dužina intinerera je 231,67.

U vreme održavanja relija označeni putni pravci biće potpuno zatvoreni za saobraćaj.

Zbog vanredne situacije prisustvo publike (osim takmičarskih timova) nije dozvoljeno u grupama većim od 5 osoba i OBAVEZNO JE nošenje zaštitnih maski i držanje distance od najmanje 2 metra za sve koji se zateknu u blizini održavanja takmičenja.
Pripadnici obezbeđenja relija, policijskih službi, komunalne milicije i inspekcija strogo će voditi računa o poštovanju epidemioloških mera zaštite propisanih za spirtska takmičenja.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *