Dečiji centar Zaječar u misiji osnaživanja devojaka

Nakon uspešno realizovanog prvog ciklusa radionica grupa samopomoći preventivnog programa „Moć promene“ za devojke, “Dečiji Centar” u Zaječaru nastavlja svoju misiju osnaživanja devojaka.

Projekat “Moć promene i moć prevencije rodno zasnovanog nasilja” u Srbiji sprovodi Udruženje “Fenomena” iz Kraljeva u saradnji sa sedam partnerskih organizacija, u vidu kampanje za promenu stavova i ponašanja, u cilju prevencije nasilja nad ženama i devojkama. Projekat od 2019. do 2022. godine podržava UN Trust Fund to End Violence against Women.

Obuka za formiranje i vođenje grupa podrške i samopomoći prema modelu “Moć promene”, održana je početkom meseca, u hotelu “Kraljevi Čardaci” na Kopaoniku.

Obuci je prisustvovalo 19 učesnica iz različitih udruženja širom Srbije. Kao buduće voditeljice grupe podrške obuku su pohađale članice Dečijeg centra Anđela Milošević i Jovana Prvulović, dok se u ulozi predavačice našla psihološkinja i psihoterapeutkinja Jelena Jovanović, jedna od edukatorki Dečijeg Centra Zaječar.

Cilj obuke bio je da pripremi buduće facilitatorke grupa samopomoći za rad sa devojkama i ukaže im na važnost tema kojima će se baviti, kao i da im ponudi način na koji ih mogu obraditi. Dodatna dobit ovakvog načina rada za devojke jeste mogućnost da uvide koje steknu u okviru grupa samopomoći koriste u svakodnevnom životu.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju sa portala Za media u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest,u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Kategorije: Vesti Tagovi: , Komentari

Leave a Reply

Your email address will not be published.