Nakon mesec dana, ponovo se otvara bazen u Negotinu

Preporukom Štaba za vanredne situacije opštine Negotin, gradski bazen će posle jednomesečne pauze, prouzrokovane pogoršanom epidemiološkom situacijom, početi sa radom u utorak 11. avgusta.

Javno komunalnom preduzeću “Badnjevo” je preporučeno, da građanima Negotina omogući korišćenje gradskog bazena, uz preduzimanje svih preporučenih epidemioloških mera, kako od Štaba tako i od strane Zavoda zavoda za javno zdravlje “Timok” Zaječar, a one podrazumevaju: fizičku distancu u vodi i van nje, pojačanu higijenu ruku i ličnu higijenu, obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru.
Preporučuje se zaposlenima i korisnicima da pojačaju higijenu ruku i ličnu higijenu kao i prolaz kroz dezo bazene. Na svim ulazima postaviti i dezinfikatore za ruke na bazi alkohola sa pratećim uputstvom.
Potrebno je istaknuti i obaveštenje o obaveznom nošenju maski u zatvorenim prostorima, kako za zaposlene tako i za posetioce.


Pod suncobranom mogu da se nalaze samo dve osobe osim porodica sa malom decom, a razmak između ležaljki koji zauzimaju jedna ili dve osobe, osim porodica sa malom decom, moraće da iznosi najmanje dva metra.
Zabranjeni su timski sportovi u vodi ili na obali koji uključuju bliski kontakt.
Broj korisnika bazena je ograničen u skladu sa fizičkim merama održavanja distance i boravka na otvorenim bazenima.
Naložena je i pojačana higijenu objekta što podrazumeva svakodnevno pranje platoa i gaznih površina, dezinfekciju dohvatnih i sedalnih površina.

Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin pratiće sprovođenje mera epidemiološke zaštite na bazenu preko nadležne inspekcijske službe opštinske uprave opštine Negotin.
Usluge jedinog javnog kupališta u gradu besplatno će moći da koriste deca do 18 godina a svake srede kupanje će biti besplatno za sve. Cena ulaznice je ostala nepromenjena i iznosi 100 dinara, a radno vreme bazena je svakoga dana od 10 do 20 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *