U Lubnici se obnavlja sportski teren za fudbal i košarku

Otvoreni sportski teren u zaječarskom selu Lubnici, nakon više od jedne decenije, dobija novi izgled.

Nakon uređenja prostora oko samog terena i pripreme podloge za finalne radove, prostor od oko 800 kvadratnih metara je asfaltiran, postavljeno je novo osvetljenje, a prema rečima nadležnih, radovi će biti zaokruženi obeležavanjem samog terena i postavljanjem novih golova i koševa.

“Nakon asfaltiranja same podloge terena, počeli su radovi na osvetljenju terena. Postavljaju se četiri, osmometarske bandere, sa osam reflektora, ukupne jačine 1.200 vati. Nakon obeležavanja terena, biće zamenjeni golovi i koševi i sam prostor će biti korišćen za fudbal i košarku. Neposredno uz sam teren, nalazi se i prostor gde se najmlađi meštani ovog sela igraju, i on će takođe biti uređen, a rekviziti za igru ofarbani”, rekao je Vice Lalić, pomoćnik direktora JKP “Timok održavanje”.

U Lubnici živi oko 800 meštana, a prema rečima člana Saveta Mesne zajednice tog sela, Slaviše Petrovića, u selu ima dosta omladine koja se bavi sportom, pa je uređenje ovog prostora, od velikog značaja za same meštane.

“Ovo je jedan od zahteva Mesne zajednice i drago nam je da se neko odazvao našoj molbi i na tome se zahvaljujemo. Sam teren nije uređen više od 12 godina, koliko ja pamtim, poslednji put je na ovom terenu nešto rađeno pre toliko godina, a dosta omladine imamo. Ovaj teren će mladi sigurno iskoristiti na pravi način, baveći se sportom”, istakao je Petrović.

Radove na uređenju terena u Lubnici izvodi Javno komunalno preduzeće „Timok održavanje“ u saradnji sa Gradskom upravom, a vrednost radova je oko 3 miliona dinara.

Izvor i foto: timokodrzavanje.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *